I dette bibliotek finder du en lang række artikler, hvoraf langt de fleste har fokus på natur og udvikling.

Klik på de fremhævede titler for at se artiklerne i pdf.VMH1014_Hunde i cirkus Livet som cirkushund - Toppx2 følger deltagerne i et hundeshow i det lille Cirkus Baldoni både bag og på scenen. Det er beretningen om hunde og mennesker, der i høj grad er afhængige af hinanden - og om 4 hunde, der startede livet et helt andet sted.


Rusland_Page_1 Vladimir og hans 30 hunde - I vinterens mørke drog Toppx2 til Rusland for at møde Vladimir og hans 30 sibiriske huskies. Det blev et interessant og lærerigt møde.


borneo Borneos hunde - i vinteren 2010 ankom Bonsai og Puteh til Danmark efter en lang rejse fra den anden side af jorden. De blev født i tropernes varme på øen Borneo. Dette er deres historie.


VMH0514_Hundekiropraktor_Page_1 Min hund går til kiropraktor - da Bonsai begyndte at skrante og havde fået alt for mange sære diagnoser besluttede jeg mig til at tage hende til kiropraktor. Dette handler om resultatet for min og mange andre hunde.

VMH0514_Dan Jørgensen Et bedre hundeliv - fødevarerminister Dan Jørgensens nye initativ - Toppx2 mødte Dan Jørgensen under et besøg hos Dyreværnet og fik en snak om hans nye initiativ

VMH_Faarehyrde Teamwork på den jyske hede - om Berit, der er uddannet fårehyrde - hendes 600 får og de uundværlige hyrdehunde.

Nina og camp_Page_1 Kærlighed & slædehunde - artikel om Camp Danneval i Sverige, hvor slædehundefolk drager til for at træne eller holde ferie sammen med deres slædehunde. Lavet i forbindelse med optagelserne til dokumentaren Et hundeliv.

ln mode eller mafia
Mode eller mafia - verdens tigerbestande er kraftigt nedadgående. Denne artikel kigger nærmere på de stærke kræfter, der er bag handel med tigerskind og andre tigerdele - og ruten går fra Indien via Tibet.

LN Flodheste-1
Man skyder da flodheste- er historien om hvordan naturen i Den demokratiske Republik Congo i høj grad lider når et område gennem årtier er udsat for krige, konflikter og skruppelløse rebeller.

For side Environment
National Treasure- historien om Tubbataha midt i Sulu-havet og hvordan det i dag er et godt beskyttet havområde til glæde for både havfugle og havmiljø.


ln randers regnskov
The Royal Connection - Randers Regnskov og WWF drager ud på en ekspedition til vilde steder på og omkring verdens trediestørste ø, Borneo.


Heart Long Pasia-2
The secret garden of Ulu Padas - beretning fra et af verdens nok rigeste planteområder. Her vader man bogstaveligt talt rundt i orkideer, og camperer i smukke scenerier. Desværre ligger Ulu Padas på kanten af et tømmerområde. Se også om bogen om myter og legender fra området under ‘Bøger’.tsunami-artikel
Tsunami - efter d. 26. december 2004 er hele verdens befolkning klar over hvad ordet ‘tsunami’ betyder. Artiklen ser på naturkatastrofens effekt for natur og mennesker.


dk0710_40_46_Filipperne-1
Puerto Galera - artikel skrevet til dykkermagasinet DYK om dykkerområdet Puerto Galera i Filippinerne og dykning fra AB Wonderdive ledet af Alice og Bjørn.AW hvalhaj2-1
I hvalhajens verden - denne artikel fra Adventure World er den første artikel om vort besøg hos hvalhajerne i Donsol i FIlippinerne. Senere kom mange til efter at vi fik i et forskningsarbejde og opbyggede mere og mere viden.


LN KM-2
Nu med fremtid - artikel om projektet i Kayan Mentarang Nationalparken i den indonesiske del af Borneo. Et på mange måder innovativt projekt. Se også om Kayan Mentarang-bogen under ‘Bøger’.

LN Store fisk-2
Store fisk - store problemer
- forskere oplyser, at vi er ved at fiske de sidste store pelagiske fisk ud af havet. Denne artikel fortæller at det samme er tilfældet med verdens store revfisk.

LN ekspedition-1
Jungleekspedition Borneo - en farverig og lidt humoristisk historie om at være på jungleekspedition på Borneo med eksperter i alt muligt.


LN Krokkediller-1
LN Krokkediller - om et af de såkaldt ‘vanskelige dyr’. Krokodillen var ved at blive udryddet i Sabah og blev fredet i 1982. Men nu er Sabahs krokodiller ved at blive voksne - så hvad gør man nu?